
Saffrans- och romsnurror á la Leila Lindholm

INGREDIENSER
5 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special
FYLLNING
200 g mandelmassa
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2 msk romessens
PENSLING
1 ägg
1 msk mjölk
råsocker och mandelsplitter till garnering
2 muffinsplåtar
SÅ GÖR DU
1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2. Tillsätt salt, strösocker och kesella.
3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.
4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör, råsocker och rom till en slät massa.
7. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.
8. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.
9. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida.
10. Skiva varje rulle i 9 bitar, cirka 5 cm breda.
11. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
12. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
13. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelsplitter och råsocker och grädda i 13-15 minuter.

Mjau, såndär skulle jag vilja testa hihi!
The Day After Tomorrow hade jag redan sett visst ;o)
Syyyyndigt gott! Mums!