Antal besökare:



Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Saffrans- och romsnurrorá la Leila Lindholm

INGREDIENSER 5 dl mjölk 4 påsar (2 g) saffran 50 g jäst 1/2 tsk salt 2 dl strösocker 250 g kesella 10 % 100 g mjukt smör 16-17 dl vetemjöl special FYLLNING 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl råsocker 1 msk malen kanel 2 msk romessens PENSLING 1 ägg 1 msk mjölk råsocker och mandelsplitter till garnering 2 muffinsplåtar SÅ GÖR DU 1. Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. 2. Tillsätt salt, strösocker och kesella. 3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. 4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. 5. Sätt ugnen på 200 grader. 6. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör, råsocker och rom till en slät massa. 7. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. 8. Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock. 9. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. 10. Skiva varje rulle i 9 bitar, cirka 5 cm breda. 11. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. 12. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. 13. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över mandelsplitter och råsocker och grädda i 13-15 minuter.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...