INGREDIENSER
400 gram ryggbiff
0,5 st ananas(er)
4 st grillspett av trä
Marinad:
4,5 dl ananasjuice
1 dl soja
1 dl farinsocker
1 st vitlöksklyfta(or), pressad
1 cm ingefära, riven
SÅ GÖR DU
1. Skär köttet i ca 2,5cm stora kuber.
2. Gör marinaden genom att blanda juice, soja, farinsocker, vitlök och finriven ingefära. Låt köttet ligga i marinaden i ca 2 timmar i kylskåpet.
3. Skär ananasen i lagom stora bitar och trä biff och ananas om vartannat på grillspett.
4. Värm en stekpanna och lägg i spettet. Bryn det på hög värme på alla fyra sidorna och sänk sedan till medeltempertur. 6 minuters stekning för ett kött som är blodigt eller rare och 8 min för lätt rosa kött. Serveras med ris.
Vi serverade med Sallad och smörstekta morotsstavar och Sugersnaps och hade fläskkött bitar i stället för ryggbiff.