
Beef Teriyaki

INGREDIENSER
400 gram | ||
0,5 st | ||
4 st | ||
Marinad: |
||
4,5 dl | ||
1 dl |
1 dl |
1 st |
1 cm |
SÅ GÖR DU
1. Skär köttet i ca 2,5cm stora kuber.
2. Gör marinaden genom att blanda juice, soja, farinsocker, vitlök och finriven ingefära. Låt köttet ligga i marinaden i ca 2 timmar i kylskåpet.
3. Skär ananasen i lagom stora bitar och trä biff och ananas om vartannat på grillspett.
4. Värm en stekpanna och lägg i spettet. Bryn det på hög värme på alla fyra sidorna och sänk sedan till medeltempertur. 6 minuters stekning för ett kött som är blodigt eller rare och 8 min för lätt rosa kött. Serveras med ris.
Vi serverade med Sallad och smörstekta morotsstavar och Sugersnaps och hade fläskkött bitar i stället för ryggbiff.

Kommentarer
Postat av: Katja
Mumma :o) Slickar mig runt mun, eller Wasabikyckling med sötsur grönsakswok, bra inspiration ser jag här. Nu när jag tänker på att jag/vi ofta lagar samma tråkiga mat ;o)
Trackback