
Wasabikyckling med sötsur grönsakswok
INGREDIENSER
(4 portioner)
4 kycklingfiléer
2 tsk wasabipasta
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
4 msk sesamfrön
salt
tandpetare
Sötsur grönsakswok:
2 gurkor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 orange eller grön paprika
2 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger
2 msk sweetchilisås
SÅ GÖR DU
1. Skär snitt längs långsidan av kycklingfiléerna och skär inåt tills du kan öppna dem utan att dela dem helt. Stryk wasabi på varje filé och salta. Wasabi är starkt, så gör tunna lager om du inte har en wasabi-älskare som middagsgäst. Rulla ihop filéerna och stick en tandpetare genom dem.
2. Bryn filéerna i oljan i en teflonpanna tills de fått lite färg. Stryk honung på rullarna och strö över sesamfrön. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
3. Halvera gurkorna och skrapa bort kärnorna med en sked. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsakerna i smala stavar. Värm upp oljan i en teflon-/wokpanna och fräs grönsakerna under några minuter. De färdiga grönsakerna ska vara krispiga och inte tappa någon färg. Smaka av med vinägern och chilisåsen. Lägg grönsakerna på ett serveringsfat med kycklingen överst. Man kan även ringla lite chilisås över kycklingen.

Åh det såg smarrigt ut. :):)
Jag kör liknande LCHF och tycker det är jätte kul att läsa andras bloggar om hur de går för dom. Hoppas du når ditt mål :) Kolla gärna in min blogg och lägg ett spår i min GÄSTBOK :):)