Antal besökare:



Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Wasabikyckling med sötsur grönsakswok

INGREDIENSER (4 portioner) 4 kycklingfiléer 2 tsk wasabipasta 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 4 msk sesamfrön salt tandpetare Sötsur grönsakswok: 2 gurkor 1 röd paprika 1 gul paprika 1 orange eller grön paprika 2 msk rapsolja 1/2 msk rödvinsvinäger 2 msk sweetchilisås SÅ GÖR DU 1. Skär snitt längs långsidan av kycklingfiléerna och skär inåt tills du kan öppna dem utan att dela dem helt. Stryk wasabi på varje filé och salta. Wasabi är starkt, så gör tunna lager om du inte har en wasabi-älskare som middagsgäst. Rulla ihop filéerna och stick en tandpetare genom dem. 2. Bryn filéerna i oljan i en teflonpanna tills de fått lite färg. Stryk honung på rullarna och strö över sesamfrön. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. 3. Halvera gurkorna och skrapa bort kärnorna med en sked. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsakerna i smala stavar. Värm upp oljan i en teflon-/wokpanna och fräs grönsakerna under några minuter. De färdiga grönsakerna ska vara krispiga och inte tappa någon färg. Smaka av med vinägern och chilisåsen. Lägg grönsakerna på ett serveringsfat med kycklingen överst. Man kan även ringla lite chilisås över kycklingen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...