Antal besökare:



Personligt Personligt Personligt bloggar BloggRegistret.se

Frukostkorv i ugn.

Nu har jag inget 100%igt recept på detta, men ni får testa er fram och efter smak.

Frukostkorv (jag hittade dock ingen som hade högre kötthalt än runt 54%, men kolhydraterna var under 5g per 100g)
3/4 Grädde och 1/4 Standardmjölk (de blir säkert lite mer krämigt om man kör bara på grädde)
Tomatpure
Rödlök el gullök (välj efter tycke och smak)
Salt och svartpeppar (helt grovmalen)

Skåra korvarna på längden och lägg dem i en smörsmord ugnsform lägg sedan löken i skåran och häll på Grädd/Mjölk/Tomatpure och kryddblandingen över allt ihop. In i ugnen på ca 225 grader i kanske 15-20 min tills korvarna är klara och ytan har fått färg.

Till detta kommer vi att prova på Blomkålsmos.

Usch.

Ja usch idag vill jag inte göra ett skit. Hade svårt att somna inatt då tankarna bara snurrade i huvudet på mig.
Idag kom jag upp i tid trots de.
Så till frukost blev de en kanongod frukosttallrik igen för att jag gillar de så mycket.
Till lunch provade vi på kesoplättar, men de var inte riktigt min typ av mat. Man kan juh inte gilla allt.
Åh till middag ska vi prova på blomkålsmos och jag ska göra om en korvrätt som min mamma brukade göra när vi var mindre. (ska försöka att fixa recept på de och inte glömma att ta en bild).

En dåligdag.

Imorse mådde jag inge vidare och stannade kvar i sägen... Misstag nummer 1.
Sedan när jag vaknade igen blev de mat problem igen. Misstag nummer 2. Slutade dock med att vi åt... Åh jisses tror jag börjar bli senil. Kommer inte äns på vad vi åt till lunch.
På efter middagen var vi iväg och handlade lite grönsaker och lite annat som vi behövde fylla på med och tro inte på 17 att de blev sent. Misstag nummer 3. Så vi fick slänga ihop en omelett med massa grönsaker och på min blev de lite philadelphiaost mellan omeletten och gud så gott de blev.

Ikväll då de är fredag och jag inget vin får dricka, så beslutade vi oss för att vi varit så duktiga endå att vi fick köpa lite naturgodis som gott. Jag vet de är inte bättre än godis, men iblnad måste man få unna sig något och speciellt när jag måste vänta hela helgen till måndag för att få dom sista provsvaren fast jag vet att läkaren redan fått svaren.
Nästa vecka ska vi dock köra med hårdhanskarna och jag måste även planera Söndag den 8 Februari, då vi troligen kanske blir borta större delen av dagen. Så har ni tips på bra mat att ha med sig så får ni gärna dela med er.
Åh glömde att vi ska synda med lite cola också. Usch ja.

Tror inte jag missat något nu. För nu ska jag gå och lägga mig i soffan med en bra film.

Vem tycker inte om tävlingar?

Klart att alla tycker om tävlingar på ett el annat sätt.
Jag är med i denna.



Bli med du också här.
De ända som är lite synd är att de blir en lång väg att åka om jag skulle vinna, men de skulle vara kul.
Inte för att jag tror de då men.

Älskar Kyckling och starkmat.

Idag till middag testade vi något nytt Kycklingsallad med smörstekta päron. Kan varmt rekommender de till alla och den som inte vill ha den så stark kan ta mindre kryddor. Men starkt och både gått och bra för kroppen.

Åh jag deltar i en tävling där man skulle ange sitt favorit GI recept och denna kyckling blev de som är favoriten nu. MMMmmm.
Ola Lauritzson har en tävling där man kan vinna hans sensate GI bok. Åh klart man vill ha den, så vi får väl se om man kan bli en av dom 3 lyckliga. *hoppas*

Idag har jag jaft en jobbig dag, men tänker inte gå in mer på de än att de handlar om den kvinnliga perioden i månaden. Tyvärr, men de är sånt man får stå ut med.

Väntar fotfarnade på provsvaren och fick en telefon till på Måndag med läkaren, men jag hoppas så klart att hon ska ringa innan. Man vill juh veta svaren direkt juh inte vänta mer än nödvändigt.

Idag tog jag ett stort beslut. Jag har satt 5kg´s mål och vid varje -5 kg får jag unna mig något och då inget som går att äta, utan sådan som man kan behöva till matlagning exempelvis. De känns juh mycket lättare än att titta på de stora delmålet. Skulle jag bara ha de så tror jag inte de skulle gå, utan jag behöver uppmuntran på vägen.

Måndag och vägningsdag.

Ja imorse blev de inte som de skulle. När jag vaknade ville jag inte alls kliva ur den varma och mysiga sängen. Ville inte kliva upp och bli kalla och sedan få dras en hel dag med värken. Så de slutade med sovmorgon och att vi missade frukosten. Fy jag vet.
Till Brunch blev de i allafall omelett med skinka och lite grönsaker till. Fick även ta en halv Alvidon efter att vi ringt och rådfrågat på VC. Jag får ta alvidon, men ska vara försiktig.
Åh nu till middag ska de bli lite dilldoftandehavssoppa. mmm Är väldigt dålig på att äta fisk så jag är glad att ha hittat något med fisk som jag verkligen gillar.

Ja just ja, vägningen. Snacka om chockad jag var när jag stälde mig på vågen. Nä de kan inte stämma tänkte jag och klav av och ställde mig igen. Tror jag kollade 3-4 gånger innan jag insåg. Trots slarv här i veckan så visade vågen nu 147,8 och de betyder hela - 1,2 kg. Åh då får man juh tänka på att man som tjej/kvinna även sväller en hel del i kroppen under röda veckan.

Ingen bra dag idag.

Nä maten har de inte gått nå bra med idag.
Frukosten blev en frukosttallrik som jag fastnat för så.
Lunchen blev resterna från igår. Het köttfärsröra med röda kidneybönor.
Åh pga att jag var på årsmöte med fotoklubben och kom sent hem och min man jobbade över och kom sent hem, så hade han köpt med sig friterad fläskfilé som vi delade på. Åh behöver jag säga att de inte var gått för fem öre ens.

De blir väl lite så här när man inte har ordning på vad vi ska äta och då de saknades saker för att göra dilldoftande havssoppa. De hade tagit så mycket extra tid om jag väntat på min man och sedan lagat maten. Kanske bara en ursäkt, men nu var de som de var och imorgon är de tänkt att vi ska sätta oss ner och planera maten.

Uppdatering:
Glömde helt bort att jag skulle ge mig själv lite beröm också.
Var på Fotoklubbens årsmöte och vid fikat så satt jag där med mina nötter. Japp inte en enda liten bit av kakan dom bjöd på smakade jag. Sa som de var att jag börjat med nya matvanor både för min rygg och min allmänahälsa. *Stolt*

Viktkampen.

Viktkampen inte bara en blogg.
Nä Viktkampen började som ett forum pga att jag inte hittade några bra forum för överviktiga.
Viktkampen är ett forum för överviktiga som kämpar med vikten vare sig de är 10kg el mer, så är alla välkommen.
De har gått snart ett år sedan jag startade forumet och de är inte lika lätt att få igång de som jag trodde. Vi har ca 43 medlemar just nu, men många av dom är inte aktiva alls. De är sedan runt jul som forumet började få lite mera liv, men fortfarande är de inte ett växande forum. Dock hoppas jag att de kommer att blir. Kan tänka mig att de finns fler där ute i cyberspace som behöver stöd och tip och råd någon gång under sin viktresa.

Så ni är alla viktkämpare välkommen in!

Boken och Erkännade.

Herre gud. De var länge sedan jag av alla läste en bok så mycket som jag gör nu.
Har säkert läst mer än jag gjorde igår och fortsätter jag imorgon så läser jag nog ut den då.
Åh vilken insperation man får vad henne och alla kommentarer som hon fått av andra. Boken blev bara bättre och bättre.

De som jag tycker var bäst att viktminskningen inte ska handla om utseende utan om hälsan. För de är juh så de blir. Kläderna passar inte och då anser man att de blir juh utseendet som drabbas och man glömmer lätt bort hälsan i detta fallet. För de är juh hälsan man är ute efter och visst tror jag man tänker lite på utseendet också. Vårat land är juh sånt. Titta hur mycket uppmärksamhet alla dom där "snygga blodinerna" får, trots att många av dom kanske inte har de bästa i huvudet. Åh NÄ jag är inte avundsjuk, varför skulle jag vara de på någon som får så mycket skit från alla håll och viker ut soom och stoppar in saker här och där i kroppen. Nä jag är mer för äkta vara. Dom som är snygga utan alla inplantat och förstoringar är jag i såfall mer avundsjuk på.

De andra bra som jag läste om vad de om att skriva ut hur mycket man vägde, de är stongt gjort. Men att göra de får man mer insikt i de hela och inser verkligheten.
Så min blogg kanske skulle heta min väg från 149kg. Åh hur jag har kunnat göra såhär mot mig själv finns de nog inga svar på, men jag har alltid varit överviktig större delen av mitt liv och även jag är en av den stora skaran som provat diet efter diet. Åh efter de gått upp allt igen och ibland lite till. Fastnat i Sambofällan osv.
Nu har jag bestämt mig och kommer satsa 120% på detta nu och så får man se hur de går. Jag känner just nu. Kan andra så kan fan (ursäkta) jag också.
De gäller att hitta insperationen och motivationen och ge de en ärlig chans. Åh jag skulle göra att för att bli av med sötsuget för all framtid.

Börjar närma sig den där perioden i månaden.

De känns i hela kroppen och de bara skriker chocklad, men jag ska stå imot nu.
Nu får de vara bra. nu ska jag klara detta en gång för alla.
Ja jag vet hur många gånger har man inte sagt så, men denna gången har jag motivationen trots att stödet är lite sådär. Min man försöker stötta mig så mycket som de bara går, men han har juh sitt att tänka på också. Ibland oprkar man juh bara inte ge 100% av sig. Jag vet juh de då jag stöttar honom på andra sätt där han kan ha de svårt ibland.

Så hur har de gått idag då.
Frukost Fil med lite såndär Musnågot (de där ordet har jag svårt för) som man kan köpa och blanda själv på Coop.
Lunch blev de resterna av korvgrytan från igår.
Åh ja de har blivit lite chocklad tidigare idag, men då hade jag inte de här skriket i kroppen och även lite Cola.
Men nu finns de inget kvar tack och lov och inget mer ska handlas hem heller.
*Sätter ner foten nu*

Funderar på om jag ska göra något mellanmål nu och ta en kopp té och kanske läsa lite bok el så blir de en film/något man spelat in på boxen.

Boken - Vägen från 137kg.

Jag fick idag hem boken Vägen från 137kg skriven av Anna J. D. Jacobsson.
Blev lite besviken först, men kom sedan på att de var bättre att läsa en bok än att sitta vid datorn och läsa hela hennes blogg.
Så här på kvällen innan min man kom hem läste jag hela 35 sidor. Åh dom som känner mig vet att de är ett kanon jobb för mig. Visst de var som att läsa en blogg som sagt, men de var rätt givande på ett sätt. Dock måste jag säga en miss som jag tycker hon gjort på Recepten och de är att inte skriva ut hur många personer dom är till.
Jag har haft svårt med de här att veta hur mycket jag ska äta.
Hur vet man mängden när de inte står hur många portioner de är. Så jag hoppas att hon tänker på de till receptboken som ska komma ut enligt tidningen Hem Trevligt.
De var juh ingen storre summa för boken och en del var givade att läsa om. Så imorgon blir de nog att fortsätta läsa.

Har kämpat hela dagen med världen huvudvärk och vågar juh inte ta någon alvidon heller utan att rådfråga läkaren och de ska jag göra när hon meddelar dom nya provsvaren till veckan.

Trött och hemsk huvudvärk

Idag är jag trött och har haft hemsk huvudvärk, men tack och lov börjar de gå över.
Har lyckats nu fått ordning så att jag kunde komma åt bloggen som jag startade för bra länge sedan och ta bort de som fanns där. Nu har jag dock funderingen på att göra om denna bloggen och bara snacka mat och vikt och såna saker här och sedan ha en blogg där jag snackar livet fotografering och allt annat skitsnack.
En kompis till mig sa dock till mig att livet är juh allt de där vikten och allt annat skitsnack, så vi får väl se.
Har även en liten blogg för hundarna, men de är inte så aktiv än då jag inte lyckas få till hemsidan. Åh inte hittar jag någon bra hemsida på nätet om hemsidor som gör att jag blir klokare tygvärr.

Ja, igår blev de ingen vidare bra matdag. Frukost och lunch blev kanon som den skulle.
Frukost blev Omelett med skinka och gräslök.
Lunchen blev en köttgryta som vi hade kvar i frysen och till de grönsaker så klart.
Middagen som blev den dåliga och väldigt sent på kvällen. Friteradfläskfilé med lite ris och sötsursås och lite biff med bambuskott.

Pga huvudvärken imorse så blev de för mig 4 finncrisp med philadelphiaost och till lunchen bleb de biff med bambuskott som blev över från igår.
Till kvällen ska vi äta korvgryta igen. Hade inga bättre ideér så.

Så hur fick de med rea jakten då igår.
Jorå hittade tre tröjor, men fy fan (ursäkta) för expiditen. Hon blåste mig hela tiden på ½rea priset. Sa till på ett plag och tyckte de blev dyrt endå. Tittade på kvittot och jorå inte fan (ursäkta) hade jag fått halva rea priset på dom två andra heller.
Då jag var så irriterad fick min man gå in och ifråga sätta. Han fick ner priset på en tröja, med kommentaren att de fanns juh ingen såndär halva rea priset lapp på kläderna. Är de mitt fel att personer ibland tycker de är kul att dra bort dom där?
Va in på den andra KappAhl och där hade dom den där lappen halva rea priset på plagen som jag hade köpt tidigare.
Hade de inte varit att vi hade tidsbrist då så hade jag gått och lämnat tillbaka de på den första KappAhl och gått till den andra och köpt tröjorna där i stället. Nä fy fan (ursäkta). Man kan inte annat än undra hur många som dom blåst på detta halva reapriset.

   
För att pigga upp humöret mitt så unnade jag mig för pengarna vi fick tillbaka att gå in på ur och penn och köpa mig några örhängen och ja de blev en groda också. För dom få som läser som känner mig vet vad de betyder för mig att hitta en groda. *fniss*







Uppdatering:
Va nyss ut och hämtade posten och vad tror ni de låg där? Gud va fort de gick.
Där låg boken Vägen från 137kg. Så nu blir de nog att sätta sig i soffan med filten och hundarna och läsa lite.

Kläder, Rea och Besvikelse.

Idag tänkte jag uppmuntra mig lite med att utnyttja mitt pressent kort på KappAhl, men så kommer man dit och dom har knappt några rea kläder allt i XLNT. Tittade genom de övriga och de fanns inget alls.
Jag har varit överviktig hela mitt liv och de är en del av mig, men när de kommer till kläder blir jag helt knäckt.
Jag vill inte se ut som alla andra tanter som gick där på XLNT delen och kollade. Vart finns alla moderna ungdomliga kläderna? Måste jag gå och se ut som en tant bara för att jag är överviktig.
Trivs juh som den jag är, men de jobbiga blir när allt runt om en inte acepterar de.
Man letar och letar, men hittar inget alls. De mesta har hämska tantiga mönster el massa volanger osv.
Jag blir så trött och de tar så hårt på mig. Jag minns inte ens när jag köpte något nytt le jo de gör jag de var en topp/skjorta i Slutet av Juli och sedan hittade jag en kjol på Lilla Ugglebo som var i L/XL, men då den hade sån bra typ av tyg och tretch (el hur de nu stavas) så funkade den kanon. Då hade jag tur och Kjolen av på utförsäljningsrea så de var kanon pris på den. De är sista gången jag köpte något nytt.
Efter de har de bara varit reklam munkjackan med forumtryck på som min brors tjej fixade åt mig.

Så nu hade jag hoppas på något snyggt, men så blev de inte. Ska kanske åka lite tidigare imorgon och stanna i stan i stället för på Marieberg och se om Stan kan ha något då. Ibland händer de att dom har lite olika i sortumentet. Får hoppas på de.

Sovmorgon och provtagning.

Imorse blev de sovmorgon, var så trött så. Jag har sovit så dåligt den senaste tiden pga allt med provsvar och mat hållningen. Innan lunchen nu så var jag ner på VC för att ta uppföljningsproverna, så nu är de bara att vänta en vecka på svaren.

Jag vet att man inte ska hoppa över frukost, men de blev så idag. Ville få provtagningen överstökad.
I övrigt så går de väl sådär. Ska försöka ta lite mer hårda nya tag.
Jag har dock inte druckigt någon dricka sedan i lördags och de känner jag mig stolt över.
Dricka och sötsaker har varit mitt problem när jag mått dåligt.
Så nu startar nya tag mot sötsakerna också. Åh får se hur jag gör om jag försöker minksa ner el sluta helt.
Alla som vet vad de är att ha sockerberoeende vet hur svårt detta kan vara. Alla andra har inte en susning.
Åh jag önskar inte ens min värsts fiende dette dålda beroende.

Måndag.

Måndag och vägningsdag. Vågen visade bättre än vad jag trodde +2 hg bara trots att jag ätit dåligt i veckan pga att jag tog hårt på provsvaren som kom. Jag ser positivt på de endå fast de var plus.
De är alltid svårat i början, men nu är jag bestämd och ska 17 klara detta utan att falla tillbaka direkt pga små saker. Åh än vet vi juh inte vad som är felet som gjort mina prover så dåliga. De är bara att ta en dag i taget och försöka att inte tänka på de så mycket.

Igår tilll middag gjorde vi Gorgonzolabiffar och kan sova att de var super gott.




Tänkte även vara snäll och lägga in en bild på Päronen, som någon frågat om. Även de kan jag varmt rekommendera er. Hur gott som helst blev de.




Så vad händer mer idag då. I matväg blev de frukosttalrik speciall, då keson var slut.
Till lunch blev de reseterna av biffarna, men utan sås då såsen skarsig när jag värmde upp den. Gick lika bra endå.
Till middag ska vi äta kyckling som vi gjorde i lergryta igår.
Har idag beställt boken "Vägen från 137kg" så de ska bli spännade och se när den kommer och hoppas på mer bra Recept. Hon var juh med i tidningen Hemtrevligt som kom nu i Januari och där kunde man även läsa att hon nu i vår kommer ut med en receptbok. Nu vet jag vad jag ska önska mig.

I övrigt kommer de bli en lugn dag då min man jobbar och jag har inte så mycket att göra.
Borde dock uppdatera fotoklubbens hemsida och kanske även ge mig på att försöka få till en ny hemsida till mina foton och även fixa de sista på hundarnas sida. Fast just nu finns ingen insperation och jag sitter fast i kod kaoset tyvärr. Vad jag än gör blir de fel och inte finns de någon att fråg hellet tyvärr. När de gäller webdesign är de svårt att få hjälp av andra. Åh de tycker jag är lite trist. Han heller inte hittat något bra forum som tar upp webdesign.
Vet ni något bra ställe så får ni gärna dela med er.
RSS 2.0